Villamosenergiaellátó-rendszerek létesítése és üzemeltetése

Az MVM OVIT Zrt. több évtizedes szakmai tapasztalataira építve végzi ipari és kommunális létesítmények nagy-, közép- és kisfeszültségű villamosenergia-rendszereinek létesítését, üzemeltetési, karbantartási és felújítási munkálatait.

 

Az OVIT a szakképzett munkatársainak részvételével közel 15 éven át üzemeltette szerződéses alapon a Mol Nyrt. Dunai Finomító (DUFI) és Zalai Finomító (ZAFI) villamosenergia-rendszerét, mely 120 kV-os távvezetékek, 120 kV-os fogadóállomások, 6 kV-os fogadó- és főelosztók, 6/0,4 kV-os transzformátorállomások, 0,4 kV-os fő- és alelosztók, szünetmentes áramforrások és telemechanikai rendszerekből áll.

 

Csaknem 14 éven át üzemeltette és karbantartotta a 2006-ban indult, négy ütemben létesített AUDI 132/22 kV-os alállomást és a kapcsolódó 120 kV-os nagy, a 6 kV-os középfeszültségű energiaellátó-, elosztó-, valamint segédrendszereket.

 

Mindezek mellett az MVM OVIT Zrt. tevékenysége kiterjedt az MVM Zöld Generáció Kft. beruházásában létesített közel 100 darab photovoltaikus (PV) erőmű üzemeltetésére is.

 

Partnereink és főbb üzemeltetési és karbantartási területeink közé sorolható:

 

  • MVM Zöld Generáció Kft., Sopronkövesd–Nagylózs szélerőmű park
  • MET, Dunai Solar Park
  • Paks II. Zrt, 22/11 kV-os transzformátor állomás

 

 

2021. július